Barion Pixel

Az EVA alapanyag elnevezése az Etilén-Vinil-Acetát szóból származik.

Ez a polimer lágyságban és rugalmasságban megközelíti az elasztomer anyagokat, miközben más termoplasztikhoz hasonlóan feldolgozható. Az anyag tiszta és csillogó, alacsony hőmérsékleten erős, ellenáll a fáradás okozta repedéseknek, jó vízállósággal rendelkezik és ellenáll az UV sugárzásnak. Az EVA szinte semmilyen szaggal nem rendelkezik és a gumi és vinil termékeket sikerrel helyettesíti számos elektronikus alkalmazás során.

Wikipédia

Az EVA alapanyagból készült termékek környezetkímélőek. Az anyag jó hőszigetelő képességű, vízálló, nem korhad, vagy töredezik.

Az EVA anyag jól megmunkálható, ezért az ebből készült tárgyak változatos alakot vehetnek fel. Sokkal jobb az ütésállósága, mint a többi hagyományos habos anyagnak, ezért ütésálló csomagolások esetében az EVA anyag bármilyen formában megjelenhet.

Az EVA alapanyag tulajdonságai:

– víztiszta: zárt cellás hab, nem szív magába nedvességet, emiatt nedvességálló

– nem korhad: tengervíz, olaj, sav- és lúgálló; antibakteriális, biztonságos, szagtalan, és nem környezetszennyező

– Egyszerű feldolgozás: Folyamatosan gyártható, könnyen formálható, könnyen önthető, könnyen ragasztható.

– Ütésálló: Jó a rugalmassága és ellenáll a behatásoknak.

– Hőtartó: Kiváló a hőszigetelése, véd a hideg ellen, fagy esetén az anyag nem keményedik, tartósan szigetel

– Hangszigetelés: Zárt cellás hab, emiatt jó hangszigetelő képességgel rendelkezik

Az EVA alapanyag alkalmazási területei

Gumicsizmák

Az EVA anyagú lábbeliket munkára és szabadidős tevékenységre tervezték, mint például horgászat, vadászat, mezőgazdasági munkák, valamint kerti teendők elvégzésére. Védelmet nyújt a hideg és a nedvesség ellen egyaránt, teljes szigetelést biztosítva a talaj felszínétől. Az EVA lábbelik nagyon tartósak, vízállóak, és akár mínusz 30°C-ig védenek a hideg ellen, rendkívül könnyűek, emiatt magas komfortérzetet biztosítanak. Élettartamuk a használattól, a viselés mennyiségétől és a kémiai hatásoktól függ. A CAMMINARE csizmák nyáron bélés nélkül is viselhetőek.

Klumpa

Az EVA anyagból készült klumpákat otthoni, kerti, parti és egyéb hasonló használatra terveztük. A „Free Time” kollekcióban lévő pántos klumpák elérhetőek női és férfi méretekben.

Egyéb alkalmazási területek:

Gépkocsik, légkondicionálók, hűtőszekrények, házi készülékek, mérnöki hűtési rendszerek, stb.

Csizmák, klumpák, korcsolyák, tornacipők belső bélése, cipő talpbetét, szörfdeszkák, térdelő szőnyeg, stb.

Gépkocsikban: Ülések, belső, tetőkárpit, lábszőnyeg, napellenzők, stb.

Ütésálló csomagolás elektronikai eszközökhöz, készülékekhez, műszerekhez, stb. A gépkocsik elektonikájának a belső bélése, összetett hűtő részei a légkondicionálónak, a jég házak hőszigetelő részei, tömítő részei gépek alkatrészeinek, precíziós műszerekben, orvosi eszközökben, mérőeszközökben, testnevelési felszerelésekben, oktatási játékokban, stb.

Hogyan tároljuk, és hogyan gondozzuk az EVA termékeket

Tisztítása nedves kendővel, vagy szivaccsal, szárítása szobahőmérsékleten. A bélést maximum 40°C-ban mossa, általános mosószerrel, mint a textíliákat.

EVA csizmáknál NE alkalmazza:

– tilos éles szerszámmal, csiszolóvászonnal vagy drótkefével tisztítani

– ne mossa szerves oldószerekkel mint pl benzin

– ne szárítsa nyílt lángnál vagy fűtőtesten, hajszárítóval vagy bármilyen magas hőmérsékletű forással

Tárolás

Az EVA csizmákat tárolja szobahőmérsékleten, 1 méter távolságban a fűtőtestektől. Ne tárolja közvetlen napfényben. Tárolás közben ne gyűrődjön, lehetőleg állítva. A fenti tárolási utasításokat betartva növelheti a csizma élettartamát, ami akár 4 év gyártástól számítva.